دریاچه تار و هویر؛ حس آرامش در طبیعت
اگر از زندگی شهری خستهاید و نیاز به سکوت و استراحت دارید، یک شب و روز را کنار یکی از دو دریاچه تار و هویر بگذرانید؛ قطعا حالتان عوض خواهد شد. پس برای آشنایی بیشتر با دریاچه تار و هویر با ما همراه باشید.
دریاچه تار کجاست؟
دریاچه تار جزو آثار طبیعی ملی ایران و از مناطق گردشگری شهرستان دماوند بوده و در ۱۵ کیلومتری شرق شهر دماوند در غرب و نزدیکی روستای هویر واقع شدهاست.
این دریاچه جزو دریاچههای آب شیرین کوهستانی محسوب میشود،
سرشاخه آبهایی که به این دریاچهها میریزند، چشمهساران کوههای قرهداغ، سیاهچال و شاهنشین در شمال و آبراهههای فصلی از جنوب است که قسمتی از آب آنها وارد دریاچهها میشود و قسمتی دیگر، آب رودهای تار و هویر را تأمین میکنند.
جالب است بدانید که آب این دریاچه سرشار از کلسیم، منیزیم و کربنات است و جز آب های شیرین ایران محسوب می شود. همانطور که گفتیم این منطقه دارای آب و هوایی
کوهستانی است و برای تفریحات آبی از جمله شنا و قایقرانی و ماهیگیری مناسب است.
دریاچه هویر کجاست؟
با حدود نیم ساعت پیاده روی از سمت شرق دریاچه تار، می توانید دریاچه ی دیگری به نام هویر را مشاهده کنید. مساحت این دریاچه حدود ۱۳ هکتار است و به طور میانگین دارای ۹۰۰ متر طول و ۱۵۰ عرض می باشد و توسط کوهی موسوم به کوه دوبرار از دریاچه تار جدا شده است. دریاچه تار و هویر در فاصله ی 500 متری از هم قرار دارند.
آب و هوای نواحی دریاچه تار و هویر:
با توجه به موقعیت جغرافیایی کوهستانی که دو دریاچه تار و هویر واقع شده اند همواره شرایط آب و هوایی خنک و روبه سردی را دارا هستند. مطابق با مطالعات صورت گرفته در هر سال به طور متوسط ۷۶۰ میلی لیتر باران در دو دریاچه تار و هویر می بارد. گرم ترین ماه سال، تیر می باشد که دمایی در حدود ۱۸ درجه سانتی گراد را برای این منطقه به ارمغان می آورد.
با تمام این تفاسیر بهترین زمان بازدید از دریاچههای تار و هویر در دماوند اوایل اردیبهشت تا پایان ماه شهریور است. در بیشتر فصل های سال آب دریاچه ها همچنان خنک است و گرمای هوا را خنثی می کند. پیشنهاد می کنیم که اگر سرمایی هستید فصل زمستان را برای سفر به این منطقه انتخاب نکنید. در غیر این صورت در پاییز و زمستان هم زیبایی مخصوص به خود را دارد.
گیاهان و حیواناتی که در نواحی دریاچه تار و هویر می توانید تماشا کنید:
این دریاچه از نظر حیات وحش جانوری شامل قوچ، میش البرزی و کل بز است و آبزیان موجود در دریاچه تار و هویر را ماهی قزل آلای رنگین کمان زرد پر شامل می شود.
شب کجا بمونیم؟
گفتنی است که سالانه از این منطقه گردشگری 120هزار نفر بازدید می کنند و شب مانی در کنار دریاچه یکی از لذت های این سفر است. می توانید کمپینی را در زمین های اطراف برپا کنید و از اقامت در طبیعت لذت ببرید یا اقامت در خانه های محلی، هتل ها و مهمانسراهای شهرهای اطراف نیز یکی دیگر از گزینه های اقامت شما می باشد.
آدرس دریاچه تار و هویر:
استان تهران، ۳۰ کیلومتری شرق شهرستان دماوند