اشنایی با مدرسه دالفنون

مدرسه دارالفنون اولین مدرسه در ایران و یکی از بهترین جاذبه های ایران می باشد که در شهر تهران واقع شده است. این مدرسه از اهمیت تاریخی ویژه ای برخوردار است. این مدرسه بزرگ و تاریخی از 50 کلاس مختلف تشکیل شده است. این مدرسه ساخته شده توسط امیرکبیر بود و در آن به ترویج علم و فرهنگ پرداخته می شد. در ادامه توضیحات کامل تری برای شما در رابطه با این مدرسه مهم ارائه نموده ایم:

 

 

مدرسه دارالفنون
مدرسه دارالفنون یکی از بهترین جاذبه های گردشگری شهر تهران می باشد که هر ساله خیل عظیمی از گردشگران این منطقه را به عنوان هدف قرار می دهند. مدرسه دارالفنون از اهمیت ویژه گردشگری برخوردار است و به همین دلیل بسیاری از گردشگران از سراسر نقاط جهان در این محل حضور می یابند. توجه داشته باشید که مدرسه دارالفنون دارای تاریخچه دور و درازی است و معماری زیبای آن توجه همگان را به خود جلب خواهد کرد. مدرسه دارالفنون بنایی بسیار زیبا دارد و هر بیننده ای را مجذوب خود خواهد کرد.

دارالفنون مدرسه ای تاریخی است که در شهر تهران واقع شده است و به عنوان اولین مدرسه ای است که فعالیت خود را در ایران شروع کرده است. هدف از ساخت دارالفنون افزایش آگاهی و علم مردم معمولی کشور بوده است و در این راه توانسته بسیار فعال عمل نماید. در زمان تاسیس با مخالفت های بسیاری روبرو بوده است. امروزه بنای اصلی دارالفنون مورد بازسازی های متعددی قرار گرفته و امکان بازدید از آن برای همگان وجود خواهد داشت. این مدرسه علاوه بر گردشگران خارجی برای مردم ایران نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. مدرسه دارالفنون توسط آثار باستانی کشور حفظ شده و به همین دلیل هر ساله مورد بررسی قرار می گیرد تا تمامی بخش های آن بافت اولیه خود را حفظ کند.

 

مدرسه دارالفنون تهران,تاسیس مدرسه دارالفنون, تاریخچه مدرسه دارالفنون

مدرسه دارالفنون یکی از بهترین جاذبه های گردشگری شهر تهران می باشد

 

ساخت دارالفنون
مدرسه دارالفنون به دست امیرکبیر صدراعظم زمانه خود ساخته شد و این شخصیت از جمله شخصیت های محبوب ایران می باشد که بی شک نام آن برای همگان آشنا خواهد بود. ناصر الدین شاه قاجار که امیرکبیر را فردی دانا و عالم می دانست برای افکار وی اهمیت ویژه ای قائل بود و امیرکبیر به جهت ترویج علم در میان مردم نظر ساخت مدرسه ای برای آموزش نوجوانان را مطرح کرد که با مخالفت های بسیاری روبرو شد، اما سرانجام توانست تایید پادشاه را دریافت نماید. امیرکبیر به مدت 3 سال و 3 ماه صدراعظم ایران بود و خدمات ارزنده ای برای مملکت ارائه نمود و به دلیل حسودی بسیاری از صاحب منصبان دولت اجازه کار به وی داده نشد و او را به قتل رساندند. امیرکبیر نتوانست کار ساخت مدرسه دارالفنون را به اتمام برساند اما بنای اصلی این مدرسه توسط امیرکبیر ساخته شد. به همین دلیل نام سازنده این مدرسه امیرکبیر می باشد و پس از گذشت سالیان پس از مرگ آرزوی او به سرانجام رسید و مدرسه دارالفنون به صورت کامل شروع به فعالیت نمود.

 

مدرسه دارالفنون تهران,تاریخچه مدرسه دارالفنون,تاسیس مدرسه دارالفنون

مدرسه دارالفنون توسط میرزا تقی‌خان امیرکبیر در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار تاسیس شد

 

دلیل ساخت مدرسه دارالفنون
برای ساخت دارالفنون دلایل مختلفی ذکر می شود و امیرکبیر از ابتدای صدارت خود سعی بر افزایش آگاهی مردم کشور داشت اما پس از شکست ایران و روسیه همه به خواسته امیرکبیر پی بردند چرا که همه دانستند دلیل شکست ایران نداشتن آگاهی مردم بوده است و پس از این جنگ جرقه اول برای ساخت دارالفنون زده شد. در سال 1244 قمری امیرکبیر به روسیه سفر کرد و مدارس و حوزه های علمیه متعددی را در این کشور مشاهده کرد و پس از بازگشت به کشور تصمیم بر احداث مدرسه ای در ایران گرفت.

 

امیرکبیر دانسته های خود را به ناصرالدین شاه منتقل کرد و ناصرالدین شاه با نظریه ساخت مدرسه موافقت نموده و ساخت این بنا را به میرزا رضا مهندس باشی سپرد. مهندس باشی از جمله مهندسان حرفه ای زمان بود که توانست بنای اصلی مدرسه را بنا نماید. دارالفنون فضای وسیعی دارد و بسیاری از نوجوانان در این مدرسه مشغول به کسب علم شدند و نقش بسزایی در افزایش علم و آگاهی مردم در آن زمان داشته است. درب اصلی این مدرسه ابتدا در خیابان الماسیه قرار گرفته بود که بعدها به خیابان ناصر خسرو انتقال یافت.