سوغات و صنایع دستی استان یزد کاملا معروف و شناختهشده هستند. از انواع صنایع دستی زیبا مثل ترمه، زیلو و پارچههای رنگین تا شیرینیهای لذیذی که بهترین نمونهی آنها را فقط در یزد پیدا خواهید کرد.
شیرینیهای یزد
استان یزد و به ویژه شهر یزد مرکز این استان به داشتن شیرینیهای متعدد مشهور است.
حلوا ارده اردکان
حلوا اردهای که در استان یزد به خصوص در شهرستان اردکان تولید میشود به دلیل اینکه فاقد هر گونه افزودنی شیمیایی است و هنوز به روش سنتی و تا حدودی دستی تولید میشود، طعم و مزهای طبیعی دارد و نسبت به حلوا اردهای که به روش صنعتی تولید میشود طرفداران بیشتری دارد.
کیک یزدی
کیک یزدی یکی از شیرینیهای اصیل یزدی است که در این استان معمولا برای پذیرایی در مراسم مذهبی از آن استفاده میشود. مواد لازم برای تهیهی این کیک لذیذ تخممرغ، شکر، روغن جامد یا کره، آرد سفید، نمک میوه، جوش شیرین، بیکینگ پودر، ماست یا شیر، هل و در صورت دلخواه مقداری کشمش و خلال پسته است.
قطاب یزدی
یکی از معروفترین و لذیذترین شیرینیهای سنتی یزد، قطاب است. قطاب یزدی از دو بخش تشکیل شده یکی لایهی خارجی و دیگری مغز داخلی. لایهی خارجی این شیرینی نوعی نان شیرین سرخ شده در روغن است که خمیر آن از ترکیب آرد گندم، شیر یا ماست و زردهی تخممرغ تهیه شده و در روغن سرخ میشود و در نهایت در پودر قند غلطانده میشود. مغز داخلی این شیرینی ترکیبی از پودر بادام، پودر قند و هل است. این شیرینی به دلیل وجود هل و پودر بادام ارزش غذایی بالایی دارد و طعم بینظیر آن، قطاب را از سایر شیرینیهای سنتی ایران متمایز میکند.