5 تا از خوشمزه ترین غذا های خیابانی ترکیه

غذاهای خیابانی استانبول

استانبول یکی از اولین مقاصد خارجی ما ایرانی هاست و خیلی ها در تعطیلات عید و یا تابستان به این شهر بی نظیر می روند. با اینکه استانبول رستوران های زیادی دارد اما خیلی ها دوست دارند غذاهای خیابانی خوشمزه و ارزان این شهر را هم امتحان کنند. با قدم زدن در خیابان ها خیلی زود متوجه دست فروش هایی می شوید که عطر غذاهای آن ها در خیابان پیچیده است. از سیمیت گرفته تا ساندویچ ماهی؛ استانبول غذاهای خیابانی زیادی دارد که می توانید در حین گشت و گذار در شهر طعم آن ها را امتحان کنید.

استانبول به‌عنوان دروازه‌ی اروپا بر مشرق زمین و یک ابرشهر جهانی است که هر ساله میزبان توریست‌های مختلفی از اقصی نقاط جهان بوده، رستوران‌های خوش رنگ و لعابی را در خود جای داده است اما غذاهای خیابانی آن هم کم‌هزینه است و هم خوشمزه.

1. سیمیت

در استانبول نمی‌توان فردی را از تمام طبقات اجتماعی یافت که قدرت مقاومت در برابر عطر نان تازه‌‌ای را داشته باشد که در کنجد غلت خورده و در مجاورت حرارت آتش، برشته شده است. اگر آمریکایی‌ها با لیوان‌های سلولزی حاوی قهوه در حال رفتن به سرکار شناخته می‌شوند، نماد ساکنان استانبول در ساعات اولیه صبح را نیز باید سیمیت‌های پیچیده شده در کاغذ خواند که می‌توان لذت آن را نوشیدن چای در یک استکان کمر باریک شیشه‌ای دوچندان کرد.

نان سیمیت
نان سیمیت

2. بالیک اکمک 

مجاورت استانبول با تنگه‌ی بسفر علاوه بر مناظر زیبا و به‌یادماندنی، هدیه‌ی دیگری نیز برای این شهر دارد و آن  رژیم غذایی مملو از غذاهای دریایی ساکنان این شهر است. ماهی علاوه بر منوی رستوران‌های پرزرق‌وبرق، راه خود را به دکه‌های خیابانی نیز باز کرده و در صورت عبور از محلاتی نظیر کاراکوی (Karakoy) و امین انو (Eminonu) که در مجاورت ساحل قرار دارند، می‌توان رایحه‌ی مست کننده‌ی ماهی سرخ شده در روغن زیتون یا کره را احساس کرد.

بالیک اکمک
بالیک اکمک
3. لهمجون

لهمجون یا پیتزای ترک ساده‌ترین و در عین حال یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی است که اخیرا راه خود را به برخی از استان‌های شمال غربی کشورمان نیز باز کرده است. لهمجون شامل خمیر نازکی است که روی آن تکه‌هایی از ترکیب گوشت قرمز چرخ‌کرده، پیاز و فلفل قرمز پخش شده و برای دقایقی در تنور مورد نوازش آتش قرار گرفته است. در واقع لهمجون شبیه به نان لواش است با این تفاوت که روی آن در زمان پخت، مواد نام‌برده اضافه شده است. لهمجون را باید پس از خارج شدن از تنور میل کرد.

لهمجون
لهمجون
4. دوروم

دوروم از نظر مواد مورد استفاده در آن یکی از متنوع‌ترین غذاهای خیابانی عرضه شده در استانبول است. دوروم بیشتر به‌عنوان یک میان وعده مورد استفاده قرار می‌گیرد و نام آن نیز گویای همین مساله است. دوروم در واقع ترکیبی از نانی شبیه به لواش با محتویاتی نظیر مرغ، گوشت، و پنیر یا انواع سبزیجات است که به‌صورت لقمه‌ای مصرف می‌شود. شکل ظاهری دوروم و دست و پاگیر نبودن مصرف آن، این غذا را بسیار محبوب کرده است. برای صرف بهترین دوروم‌های استانبول بهتر است در میدان معروف تاکسیم به سراغ بامبی یا کیزیل کایالار بروید.

دوروم
دوروم
5. میدیه دولما

میدیه دولما بیشتر به‌عنوان یک میان وعده شناخته می‌شود تا یک غذای کامل. میدیه دولما در واقع ترکیبی از نصف صدف دریایی و برنج بسیار تندی است که با لیموی تازه همراه می‌شود. این میان وعده‌ را می‌توان هر شب در دکه‌های متعددی که در میدان تاکسیم واقع شده، پیدا کرد. میدیه دولما روش خاصی نیز برای خوردن دارد. هر یک از تکه‌ها را باید به‌صورت پشت سرهم و بی وقفه تا زمانی که حدودی احساس سیری القا شود، خورد.

میدیه دولما
میدیه دولما
بالا