پای رنگینکمانی «گودویل»
عکس از «هلن کات کارت» (Helen Cathcart)
زیبایی و لذت طبخ یک پای لایه لایه و برشته در فر بههمراه سیبزمینی شیرین و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه با تزئین پنیر «لانکاشایر» (Lancashire)، درست به مانند شرکت در یک فستیوال برداشت در فصل پاییز است.
اگر گیاهخوار هستید، میتوانید نسخه گیاهی پای رنگینکمانی گودویل را درست کنید. برای این کار بهجای کره از روغنهای گیاهی یا روغن نارگیل استفاده کنید و بهجای عسل در آن شیره انگور یا خرما بریزید. شما همچنین میتوانید پنیر را از دستور پخت این پای حذف کنید و بهجای استفاده از تخممرغ، پای را به شیر سویا آغشته کنید.
مواد تشکیلدهنده پای رنگینکمانی گودویل، چغندر قند پوستکنده، روغن زیتون، سرکه قرمز، برگهای مرزنجوش یا پونه کوهی تازه، نمک و فلفل سیاه، سیبزمینی شیرین، زردک وحشی، مریم گلی تازه، پوست پرتقال، عسل، کره، ترهفرنگی، آویشن، جوز هندی تازه، سبزیجات زمستانی، پوست و آب لیموی تازه، فلفل چیلی قرمز، پنیر چدار و تخممرغ همزده هستند.
برای درست کردن خمیر پای نیز به آرد ساده، نمک دریایی، بکینگ پودر، برگهای آویشن تازه ساطوریشده، کره یا روغن گیاهی و آب سرد نیاز دارید. شما باید در ابتدا آرد را الک کنید و سپس آویشن را به آن بیفزایید. کره را به تکههای کوچک تقسیم کنید و آن را در مواد خشک خمیر بریزید تا مخلوطی شبیه به خرده نان به دست بیاید. سپس آب را به آن اضافه کنید و مخلوط مواد را آنقدر ورز دهید تا یک خمیر یکدست درست شود. خمیر را در سلفون بپیچید و آن را در یخچال قرار دهید.
فر را در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد یا ۴۲۵ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. سپس چغندرها، مرزنجوش یا پونه کوهی، نمک و فلفل را بههمراه روغن زیتون و سرکه در یک سینی فر قرار دهید. سیبزمینیهای شیرین را در یک سینی دیگر بریزید و هر دو را بهمدت یک ساعت بپزید. پوست پرتقال، زردک وحشی، مریم گلی، عسل و روغن زیتون را در یک ظرف با هم مخلوط کنید و روی آن را با فویل بپوشانید. سپس آنها را بهمدت ۴۵ دقیقه در فر، بپزید تا کاملا طلایی شوند.
آویشن و ترهفرنگی را در کمی روغن یا کره روی شعله گاز سرخ کنید تا نرم شوند. سپس سبزیجات، نمک، فلفل، پوست لیمو و چیلی را در روغن تفت دهید. پس از خنک شدن سیبزمینیها، آنها را با جوز هندی رندهشده پوره کنید. خمیر خنک شده را از یخچال دربیاورید و آن را در یک ظرف گرد پهن کنید.
زمانی که قصد دارید چیدن لایههای یک پای خوشمزه پاییزی را آغاز کنید، کار خود را با همه ترهفرنگیها شروع کنید، سپس روی آنها ، یک لایه پنیر «لانکاشایر» (Lancashire) رنده کنید. در ادامه روی آنها چغندر قند، سبزیجات دیگر و یک لایه دیگر پنیر بریزید. سپس کار خود را با زردکهای وحشی ادامه دهید و در نهایت، روی پای را با پوره سیبزمینی شیرین پر کنید. پای را با استفاده از یک برس، به تخممرغ همزده آغشته کنید و آن را بهمدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید.
وافل کدوتنبل و بادام
پای رنگینکمانی گودویل را با سس قهوهای گوشت سرو کنید و از طعم بینهایت لذیذ آن، لذت ببرید.وافلها یک صبحانه بینظیر و بیرقیب هستند. کدو تنبل نیز، طعمی شیرین و منحصربهفرد به وافلهای بدون گلوتن میافزاید که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد کرد. وافل کدوتنبل و بادام از کدوتنبل یا کدوحلوایی، تخممرغ، آب، آرد بادام، آرد گندم سیاه، شیره یا عسل، خامه، بکینگ پودر، پودر دارچین، زنجبیل آسیابشده، میخک، نمک دریایی، روغن نارگیل یا کره و ماست ساده تشکیل میشوند. برای درست کردن مربا نیز به تمشکهای تازه یا یخزده، دانههای چیا و شربت افرا نیاز دارید.
تمشکها را در یک کاسه بریزید و آنها را پوره کنید. سپس دانههای چیا و شیره یا عسل را به آنها بیفزایید و هم بزنید. این مربا را میتوان تا ۵ روز در یخچال نگهداری کرد. اگر از کدوتنبل تازه استفاده میکنید، آنها را بهمدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بپزید تا رنگ آنها قهوهای شود. سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند. پس از خنک شدن، کدوتنبلها را پوره کنید.
تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و آنقدر با چنگال بزنید تا کف کنند. پوره کدوحلوایی و بقیه مواد به غیر از کره یا روغن نارگیل را به تخممرغها اضافه کنید و حسابی هم بزنید. این خمیر را بهمدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
وافلساز خود را گرم کنید و با استفاده از یک برس و روغن نارگیل یا کره، آن را چرب کنید. سپس کمی از خمیر را روی آن بریزید و درب وافلساز را ببندید. وافلها را بهمدت ۱۰ دقیقه بپزید و آنها را بههمراه مربای تمشک، ماست و شیره یا عسل سرو کنید.
کاپوناتای کدوحلوایی
کاپوناتا، یک خوراک لذیذ ایتالیایی است که با ترکیبی از سبزیجات متنوع و تازه تفت دادهشده بههمراه یک سس ترش و شیرین درست میشود. کاپوناتای کدوحلوایی را میتوان بههمراه پاستا، پیتزا یا بروشتا سرو کرد. این خوراک لذیذ، غذایی مناسب برای پیکنیک در روزهای برگریزان پاییزی به شمار میآید.
کاپوناتای کدوحلوایی، متشکل از کدوحلوایی، روغن زیتون، رازیانه، سرکه بالزامیک، سرکه قرمز، پیاز، سیر، کشمش طلایی، شیره یا عسل، گوجهفرنگی خردشده، زیتون سبز، کیپر (caper)، نمک و فلفل سیاه است.
برای تهیه کاپوناتای کدوحلوایی، باید کدو حلوایی را بههمراه نمک و روغن زیتون در فر به دمای ۲۱۰ درجه سانتیگراد یا ۴۲۵ درجه فارنهایت بهمدت ۲۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس کشمش و سرکه را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در ادامه، پیاز را با کمی روغن در یک ماهیتابه بهمدت ۳ تا ۵ دقیقه تفت دهید. سپس رازیانه و سیر را به آن بیفزایید و کمی آنها را سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند. شیره (یا عسل)، سرکه و کشمشها را بعلاوه کدو حلوایی و نمک به ماهیتابه اضافه کنید. آنها را بهمدت چند دقیقه دیگر بپزید تا کدوحلواییها کاملا مزهدار شوند.
گوجهفرنگی، زیتون و کیپر را در ماهیتابه بریزید. شعله گاز را کم کنید و خوراک را بهمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا کاملا غلیظ و چسبناک شود. کاپوناتا را معمولا بهصورت سرد سرو میکنند و میتوان از آن بهمدت چند روز در یخچال نگهداری کرد.