معبد آناهیتا از جاذبه های دیدنی کرمانشاه

معبد باشکوه الهه آناهیتا که از جاهای دیدنی شهرکنگاور است تا امروز تنها تکیه سنگ هایی از آن بر روی صخره ایی سنگی باقی مانده است .این شهر در نقشه راه‌های امروزی کشور، در بین راه همدان به کرمانشاه و بر سر جاده تاریخی هگمتانه به تیسفون واقع شده است.

معبد آناهیتای کرمانشاه بعد از تخت جمشید، عظیم‌ترین بنای سنگی ایران عنوان گرفته است. امروزه از این بنای عظیم و شکوهمند معماری که از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه می‌باشد، چیز زیادی باقی نمانده است.

این معبد عظیم و شکوهمند که آناهیتا نام دارد، بر روی تپه‌ای به ارتفاع ۳۲ متر و در ابعاد ۲۰۹ در ۲۲۴ متر مربع ساخته شده است. همچنین ارتفاع ستون‌های این بنا به قطر ۳ در ۱ می‌باشد که همین امر سبب جذابیت بیشتر معبد آناهیتای کرمانشاه و همچنین جدا شدن این معبد از سایر معابد جهان می‌شود و آن را تبدیل به یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه کرده است!

جالب است بدانید که هر ضلع از چهار ضلع آن، به شکل صفحه‌ای با قطر ۱۸ متر می‌باشد که با لاشه سنگ‌ها و ملات گچ ساخته و پرداخته شده اند. نمای بیرونی این معبد از سنگ‌های بزرگ تراشیده شده و به صورت خوشه وار پوشش داده شده است. در این معبد گاهی برای اتصال برخی بلوک‌ها از بست‌های آهنی و سربی استفاده شده است. در قسمت جنوبی این بنا، پلکان دو طرفه‌ای به طول ۱۵۴ متر به چشم می‌خورد که هر دو تا پنج پله، در یک بلوک سنگی ایجاد شده اند! استقرار جغرافیایی استراتژیک دشت کنگاور نقش بسیار مھمی را به عنوان بزرگراه و جایگاه تماس بین مراکز فرھنگی بزرگ در غرب و شرق تا نواحی خراسان و چین در طول تاریخ داشته است. انتخاب محل کتیبه سه زبانه تاریخی داریوش در بھیستان (بیستون)، واقع در بزرگراه بین ھمدان (پایتخت ھگمتانه) و کرمانشاه و محل استقرار غار تاریخی معروف ساسانیان در طاق بستان نزدیک کرمانشاه، اھمیت فرھنگی و استراتژیک این منطقه را تصدیق می‌نماید.