بهترین غذاهای محلی کردستان

غذاهای محلی کردستان

کردستان یکی از مقصد‌های جذاب برای سفر در ایران است و در طول سال میزبان توریست‌ها و مسافران زیادی از منطقه‌های مختلف است. شما هم با اجاره روزانه خانه و سوئیت در شهر های مختلف این استان می‌توانید تجربه سفری به یادماندنی رو رقم بزنید. اگر قصد سفر به کردستان را دارید فرصت خوردن غذاهای محلی را از دست ندهید. این منطقه کردنشین در بافتی کوهستانی قرار دارد و آب‌و‌هوا آن برای رویش انواع گیاهان به خصوص در فصل بهار مناسب است.

گیاهان بومی و تازه از اصلی‌ترین مواد اولیه غذاهای محلی کردستان به حساب می‌آید. غذای هر شهر مربوط به فرهنگ و ذائقه مردم آن سرزمین است و چشیدن طعم خوب آن‌ها می‌تواند تجربه‌ دلنشینی برای هر فرد باشد. اگر به آشنایی با غذاهای محلی استان کردستان علاقه‌مندید در ادامه این متن بیشتر از آن‌ها برایتان می‌گوییم

غذاهای محلی کردستان

شلکینه

شلکینه از آن نان های محلی است که خیلی ها در سفر به دنبالش هستند تا آن را به عنوان سوغاتی بخزند و برای دوستان و آشناهاشون ببرند. این نان خوشمزه را معمولا به تعداد زیاد و بر روی وسیله ای به اسم ساج درست می کنند. ساج ظاهری شبیه ماهی تابه برعکس دارد و بر روی گاز گذاشته می شود تا نان ها بر رویش پخته شوند. برای تهیه این نان از موادی مثل آرد، شیر، زرده تخم مرغ، روغن محلی، شیره خرما یا انگور و زعفران دم کرده استفاده می شود. این نازک بعد از پخته شدن به رنگ طلایی درمی  آید و بیشتر خانواده های کردستانی در هنگام مهمانی ها آن را درست می کنند.

شلکینه

نان برساق

برساق نام یکی از نان های محلی و سنتی کردستان است که البته در استان های کرمانشاه، لرستان و ایلام هم مصرف می شود. برای تهیه این نان خوشمزه آرد، شیر و بیکینگ پودر را با هم ترکیب می کنند تا خمیری یکدست و روان به وجود بیاید. بعد آن را چندین ساعت در محیطی گرم و خشک قرار می دهند تا خمیر ور بیاید. سپس به اندازه دلخواه از خمیر بر می دارند، آن را به شکل نان های گرد کوچکی در می آورند و در روغن سرخ می کنند. نان برساق به ویژه در ماه رمضان و به عنوان افطار تهیه می شود و بسیار خوشمزه است.

برساق

کلانه

کلانه شبیه پیتزاست پس اگر اهل فست فود باشید حتما از این غذا خوشتان می آید! برای تهیه این نان خوشمزه اول باید خمیر نرم و یکدستی درست و خمیر را نازک پهن کنید. حالا نیمی از خمیر را با سبزیجاتی مثل پیازچه خرد شده پر کنید و روی دیگر خمیر را بر روی قسمت دیگر برگردانید. این خمیر هم برای پختن بر روی ساج گذاشته می شود.

کلانه
خورش ریواس

کوهستانی بودن کردستان باعث شده که سبزی ها و گیاهان خوراکی ترو تازه زیادی داشته باشد؛ سبزی هایی که مردم به دل کوهستان می زنند آن ها را می چینند و در غذاها استفاده می کنند. یکی از این گیاهان خوشمزه و پرطرفدار ریواس است که خورشت آن از غذاهای محبوب این استان است. برای درست کردن این غذا اول پوست ریواس خام را جدا می کنند و آن را همراه گوشت و پیاز می پزند. برای آن که طعم آن را خوشمزه کنند از طعم دهنده هایی مثل نمک، فلفل، نعناع و جعفری هم استفاده می کنند. این غذا مخصوصا باب سلیقه کسانی است که غذاهای ترش دوست دارند.

خورشت ریواس

قایرمه

قایرمه در واقع کنگر سوخاری است و با نگاه کردن به آن در ابتدا شاید باور نکنید که این یکی از غذاهای محلی کردستان باشد چون شباهت زیادی به پیش غذاهای خارجی دارد! این غذا با کنگر درست می شود اما چون کنگر از آن گیاهان نایابی است که بیشتر در ماه فروردین پیدا می شود برای همین در ماه های دیگر سال برای درست کردن این غذا از کرفس استفاده می شود. البته این غذا به همراه کته و نان خورده می شود تا به یک وعده غذایی کامل تبدیل شود. برای درست کردن قایرمه بعد از پوست کردن و خرد کردن کنگرها (و یا کرفس ها) آن ها را در سسی که غلظتی مثل ماست دارد غوطه ور و سپس سرخ می کنند. سس این غذا با تخم مرغ، آب، زعفران دم کرده، کره و آرد درست می شود.

قایرمه

 

کباب کردی

در کردستان هم مثل بیشتر نقاط ایران هنگام جشن ها و مهمانی ها کباب درست می کنند. برای درست کردن این کباب که بیشتر از غذاهای مرسوم عشایر و دامداران است از گوشت بره چند ماهه استفاده می شود. گوشت به قطعات بزرگ تقسیم و بعد سیخ ها بر روی آتش کباب می شوند.

کباب

ماهی کباب

در کنار دریاچه زریوار در ۲ کیلومتری مریوان رستوران هایی هست که ماهی کباب هایش در ایران بینظیر است. در اینجا بیشتر ماهی ها از همین دریاچه صید می شوند و بعد از طعم دار شدن بر روی زغال کباب می شوند.

ماهی کباب

 

دلمه برگ مو

هر چند دلمه در بیشتر شهرهای ایران درست می شود اما در کردستان دلمه هایی بسیار بزرگ و خوشمزه درست می شود که پیشنهاد می کنیم اگر گذرتان به این استان افتاد حتما دلمه های آن را امتحان کنید.

دلمه برگ مو