سردر عالی قاپو یکی از آثار تاریخی و گردشگری در شهر قزوین است که در ابتدای خیابان سپه – نخستین خیابان ساخته شده در ایران – قرار دارد. این بنا سردر یکی از هفت در ورودی به ارگ سلطنتی صفویان بودهاست؛ و در اصلی جنوبی است که به خیابان و میدان شاه باز میشده و تنها در از این مجموعه است که اکنون به یادگار مانده است.
این سردر، ورودی اصلی به دولتخانه دوران صفویه بود. بنای سر در شامل ایوان رفیع ورودی با قوس تیزهدار و سه ریف طاقنما در طرفین آن است. گوشوارههایی با ستوننماهای آجری در دو طبقه، نمای سردر را تکمیل میکنند. هشتی متصل به ایوان ورودی به شکل هشت ضلعی است و در طرفین محور ورودی آن اتاقهای نگهبانی قرار دارد. در این هشتی پلکانهایی دیده میشود که به طبقه بالا – جایگاه نقارهزنان – راه مییابند. کتیبه و شباک کاشی، تنها تزیینات باقیمانده در ایوان ورودی است.در طرف شرقی این سردر که پیش از مشروطیت رختشویخانه بود، مدرسهای به نام امید در سال ۱۳۲۰ قمری احداث شد که از اولین مدارس نوین ایران میباشد.
شاردن سیاح فرانسوی به کتیبه دیگری در این سردر که مضمون آن بیت معروف زیر است و در حال حاضر وجود ندارد اشاره میکند: گشاده باد به دولت همیشه این درگاه به حق اشهد ان لا اله الا الله