در این مطلب قصد ارائه جاذبه های گردشگری پاکدشت را داریم :
شهرستان پاکدشت یکی از شهرستانهای استان تهران است، در جنوب شرقی شهرستان تهران در حاشیه جاده ترانزیتی تهران – مشهد قرار دارد و مرکز آن شهر پاکدشت است.
این شهرستان که از دو بخش مرکزی و شریف آباد تشکیل شده، از شمال به کوههای البرز و دماوند، از غرب به تهران و ری، از جنوب به بخش مرکزی شهرستان ورامین و شهر قرچک و از شرق به استان سمنان و شهرستان گرمسار محدود می شود.
بیشتر بخوانید :تهرانگردی در زمستان
نام پیشین پاکدشت، پلشت بوده و در حال حاضر به آن مامازند نیز گفته می شود ، ابتدای این شهرستان شهرک فرونآباد و انتهای آن شهرک صنعتی علیآباد است.
این شهرستان در سال ۱۳۷۶طبق مصوبه هیئت وزیران از بخش به شهرستان ارتقا و بنا بر آخرین تقسیمات پاکدشت مشتمل بر دو شهر و دو بخش به نامهای بخش مرکزی و شریفآباد و ۶۴روستا است که بطور پراکنده در این دو بخش واقع شدهاند.
بیشتر بخوانید :باغ پرندگان تهران
آب و هوای پاکدشت
پاکدشت از نظر آب و هوا گرم و نیمه خشک بوده ولی قسمتهای شمالی آن به دلیل وجود ارتفاعات معتدل است. متوسط بارندگی در پاکدشت 180 میلیمتر در سال است و بادهای موسمی معمولی ترین بادهای منطقه هستند که در اوایل بهار و اواسط پاییز در آن می وزند.
منابع و معادن پاکدشت
پاکدشت دارای معدن شن و ماسه و شهرکها و ناحیههای صنعتی متعدد است و ۲۳۳۰۶هکتار اراضی قابل کشت که بطور کلی ۱۲٫۴درصد از کل اراضی کشاورزی استان تهران را به خود اختصاص داده باعث شده تا ۷۵درصد از تولیدات گل استان تهران دراین شهرستان کشت شود.
بیشتر بخوانید :قعله ایرج تهران
مکانهای گردشگری
- یخچال یبرداغلان
- پل کبود گنبد
- کاخ ناصری در جمال اباد
- تلهای باستانی قرمزتبه و فرخ اباد
- کاروانسرای خاتون اباد
- رو گذر جیتو امامزاده خلیف اباد امازاده طالب امامزاده سبزه قبا روستای افرین
- امامزاده شیخ کلینی روستای کلین
- منطقه گردشگری سرخ حصار وچاله اردکی
- امامزاده ارمبویه
- تل باستانی فیلستان
- تل باستانی قشلاق جیتو
- منطقه گردشگری خجیر با قصر قجری ان
- بقایای چهار باغ علی اباد متعلق به دوره اشکانی
بیشتر بخوانید :جاذبه های گردشگری تهران
پاکدشت شهر گل و گیاه
شهرستان پاکدشت با تولید سالانه850 میلیون گل شاخه بریده و تولید بیش از60 درصد گل کشور، قلب تپنده این صنعت خوشرنگ و بو است اما همواره در سایه بی توجهی مسئولان این شهرستان، به این پتانسیل ارزشمند از یکسو وتبلیغات خوب و فعالیت رسانه ای و هدفمند شهر محلات از سوی دیگر، پاکدشت هرگز نتوانسته نام خود را به عنوان «پایتخت گل و گیاه ایران» مطرح کند.اکنون بیش از 740 هکتار گلخانه مدرن نیمه سنتی و سنتی در پاکدشت در حال فعالیت است که گل هایی چون آنتوریوم، ژربرا، رز، میخک، استرومربا، استرلیتزیا ، لیسیانتوس، مریم و گلایول را روانه بازار داخلی و کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و برخی کشورهای اروپایی می کند.
بیشتر بخوانید :بام تهران کجاست؟